Uutiset‎ > ‎

Lavajärvestä malliyhdistys

lähettänyt Juha Koksalo 19.4.2010 klo 9.30   [ päivittänyt 18.6.2010 klo 23.12 Pekka Hietaniemi ]
Reserviläisliiton Kajaanissa järjestetyssä vuosikokouksessa  17.4.2010 nimettiin Lavajärven Seudun Reservinaliupseerit ry Reserviläisliiton malliyhdistykseksi. Hämeenkyrön Lavajärven, entisen Viljakkalan ja itä-Ikaalisten alueella toimivan yhdistyksen ansioksi luettiin sen suuri jäsenmäärä sekä aktiivinen toiminta. Lavajärven Reservinaliupseereihin kuuluu noin 360 jäsentä eli noin kolme prosenttia Lavajärven runsaasta 10.000 asukkaasta. Yhdistyksen jäsenmäärä on kasvanut vuoden 2005 jälkeen yli 15 prosentilla.

Lavajärven toiminta on erittäin suunnitelmallista ja aktiivista. Erilaisia tilaisuuksia järjestettiin vuoden 2009 aikana lähes 150 kappaletta. Jokainen yhdistyksen jäsen osallistui keskimäärin kuuteen tapahtumaan. Yli kolmannes jäsenistä kävi harjoittelemassa ammuntaa vähintään kerran viime vuoden aikana.

Ampumatoiminnan lisäksi yhdistys järjestää paljon veteraanityötä sekä naisille ja nuorille tarkoitettua toimintaa. Lavajärvi on tehnyt yhteistyösopimuksen paikallisten veteraaniyhteisöjen kanssa ja järjestää sen puitteissa mm. veteraaniperinnetyötä sekä erilaisia, veteraaneille tarkoitettuja tilaisuuksia. Parhaillaan yhdistys valmistelee nuorille tarkoitettua kesätapahtumaa.

Reserviläisliitto on nimennyt vuosittain Malliyhdistyksen vuodesta 1980 alkaen. Lavajärjestä tuli nyt 29. Vuoden Malliyhdistys. Lisäksi tällä keralla myönnettiin kunniamaininta Sodankylän Reserviläiset ry:lle erittäin vireästä, aktiivisesta ja monipuolisesta toiminnasta.
Comments